you are here:
Exhibitions   /   Javier Tapia

Monte Carlo Club

JAVIER TAPIA

Monte Carlo Club

28. marts – 26. april 2008
En krystalfigur er ikke det eneste, der bliver vendt på hovedet i MONTE CARLO CLUB. Her opløses vante forestillinger om verdens sammenhæng – samtidig med at nye utraditionelle forbindelser mellem ting og fænomener foreslås.

Den herboende chilenske kunstner Javier Tapias første soloudstilling i Martin Asbæk Projects består af fotografier, ready mades, collager, videoinstallationer og skulpturer, som til sammen udgør en stor broget installation.

I MONTE CARLO CLUB oplever beskueren stærkt modsatrettede visuelle tegn og objekter, der kommenterer på alskens aspekter af vores liv og historie. Det foregår i frit associerede kombinationer, som f.eks. skaber forbindelse mellem strikmønstre og psykedeliske visioner eller rygmærker på punk-rockere, med tatoverede munde som motiv, og sydamerikanske indianeres kroppe.

Der er referencer til geopolitiske konflikter, tableauer fra hverdagslivet og afbildninger af lyst og vold. Det væld af værker, som udgør installationen, rejser således spørgsmål til kunstværkets grænser og muligheder, og MONTE CARLO CLUB undersøger igennem de mange objekter og billeder vores kulturelt bestemte drømme og længsler.

Udstillingen i Martin Asbæk Projects suppleres med et katalog af samme titel, som indeholder tekster af Mark von Schlegell (USA) og Niels Henriksen (DK).

Javier Tapia f. 1976 har boet og arbejdet i København siden 2002 og studerer ved Det Kgl. Danske Kunstakademi hos professor Gerard Byrne. Derudover har han tidligere studeret i Barcelona og Santiago.

I 2005 præsenterede Tapia udstillingen SATURATION i Martin Asbæk Projects i samarbejde med Olof Olsson, hvor han ligeledes arbejdede med installation i form af ophobning af værker.